SAXO BANK GREECE
Βασ. Σοφίας 4, 106 74 Αθήνα / Τηλ: +30 211 181 2 181 / www.saxobank.gr
Λίγα λόγια για εμένα
Η Saxo Bank είναι μια διεθνής τράπεζα επενδύσεων, η οποία ειδικεύεται σε διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις, προσφέροντας σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές μια ολοκληρωμένη σειρά εργαλείων και υπηρεσιών προκειμένου να πραγματοποιούν τις επενδυτικές στρατηγικές τους. Η Saxo Bank παρέχει πρόσβαση σε περισσότερα από 30.000 επενδυτικά προϊόντα, μέσα από έναν μόνο λογαριασμό. Forex, CFDs, Μετοχές, Futures, Options και άλλα προϊόντα είναι διαθέσιμα μέσα από την πολυβραβευμένη πλατφόρμα SaxoTrader όσο και τη νέα πλατφόρμα, τη SaxoTraderGO, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω υπολογιστή, tablet και smartphone.
(διαβάστε περισσότερα)


Συνάλλαγμα: το JPY αμφιταλαντεύομενο και το USD νευρικό μέχρι τη FOMC
397 αναγνώστες
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014
15:12

Το JPY δέχεται πιέσεις προς δύο κατευθύνσεις, επί του παρόντος. Η μία είναι ανοδική, λόγω της αδύναμης διάθεση ανάληψης κινδύνου, όπως αυτή καταγράφηκε εχθές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, και η άλλη καθοδική, λόγω των προοπτικών για ενίσχυση της εντολής του πρωθυπουργού Abe μετά τις εκλογές του σαββατοκύριακου. Το USD θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται με νευρικότητα, μέχρι τη συνεδρίαση της FOMC την ερχόμενη Τετάρτη.

Να σημειώσουμε ότι η ερχόμενη εβδομάδα είναι η τελευταία «κανονική» εβδομάδα συναλλαγών, καθώς ακολουθούν οι εβδομάδες με τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 

USD: κρατάει πιο σταθερά, απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς, παρά τη χθεσινή κατάπτωση της διάθεσης ανάληψης κινδύνου. Η διαπραγμάτευσή του θα παραμείνει νευρική, ενόψει της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) την ερχόμενη Τετάρτη, με επίκεντρο την έκφραση «αρκετός χρόνος».

EUR: εμφανίζεται αδύναμο, στον απόηχο των χθεσινών αποτελεσμάτων της δημοπρασίας για τις TLTRO (στοχευμένες πράξεις μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης), οι οποίες έφτασαν μόλις στο κατώτερο όριο του αναμενόμενου εύρους.

JPY: σταθεροποιείται κάπως, μετά από τη χθεσινή υποχώρηση της διάθεσης ανάληψης κινδύνου στις ΗΠΑ, αλλά οι ιαπωνικές εκλογές, που θα διεξαχθούν μέσα στο σαββατοκύριακο, προβάλλουν έναν μεγάλο πολιτικό κίνδνυο.

GBP: σταθεροποιείται απέναντι στο ευρώ. Πρόκειται για μια τεχνικά ενδιαφέρουσα εξέλιξη, η οποία λογικά θα ενθαρρύνει τους επενδυτές των χαμηλών τιμών, αν μείνουμε κάτω από τα 0,7900/25.

 

Διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση στο TradingFloor, πατώντας εδώ.

Η επιλογή των λέξεων που θα κάνει η Fed για το χρονικό διάστημα της αύξησης των επιτοκίων θα ορίσει την κατεύθυνση του δολαρίου, μετά τη συνεδρίαση της FOMC. Φωτογραφία: Thinkstock

 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
Δεν έχει αξιολογηθεί

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Επίσημο Blog της Saxo Bank Greece
"Οι ειδικοί στις διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις"
www.saxobank.gr
Βασ. Σοφίας 4, 10674 Αθήνα
Τηλ: +30 211 181 2 181
Email:Greekdesk@saxobank.com
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις