SAXO BANK GREECE
Βασ. Σοφίας 4, 106 74 Αθήνα / Τηλ: +30 211 181 2 181 / www.saxobank.gr
Λίγα λόγια για εμένα
Η Saxo Bank είναι μια διεθνής τράπεζα επενδύσεων, η οποία ειδικεύεται σε διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις, προσφέροντας σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές μια ολοκληρωμένη σειρά εργαλείων και υπηρεσιών προκειμένου να πραγματοποιούν τις επενδυτικές στρατηγικές τους. Η Saxo Bank παρέχει πρόσβαση σε περισσότερα από 30.000 επενδυτικά προϊόντα, μέσα από έναν μόνο λογαριασμό. Forex, CFDs, Μετοχές, Futures, Options και άλλα προϊόντα είναι διαθέσιμα μέσα από την πολυβραβευμένη πλατφόρμα SaxoTrader όσο και τη νέα πλατφόρμα, τη SaxoTraderGO, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω υπολογιστή, tablet και smartphone.
(διαβάστε περισσότερα)


Εμπορεύματα: Υποχώρηση λόγω ενισχυμένης πιθανότητας αύξησης επιτοκίων
195 αναγνώστες
Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015
10:32

Η εβδομαδιαία έκθεση αποθεμάτων από την Εθνική Υπηρεσία Ενέργειας (EIA) των ΗΠΑ αποτέλεσε για άλλη μια φορά κινητήριο δύναμη της αγοράς.

Μετά το ισχυρό ράλι που κατέγραψε ως απάντηση στην προηγούμενη έκθεση, το αργό πετρέλαιο παραχώρησε ορισμένα από τα κέρδη του και τόσο το WTI όσο και το Brent παραμένουν επίμονα εγκλωβισμένα μέσα στα προκαθορισμένα εύρη τιμών

Η προοπτική περαιτέρω ισχυροποίησης του δολαρίου μετά την έκθεση απασχόλησης των ΗΠΑ ενέτεινε τις πιέσεις πώλησης ενόψει του σαββατοκύριακου.

Ο παράγοντας που προκάλεσε την αρχική αδυναμία την προηγούμενη εβδομάδα ήταν τα στοιχεία παραγωγής, τα οποία κατέδειξαν αύξηση κατά 48.000 βαρέλια, φτάνοντας τα 9,16 εκατ. βαρέλια/ημέρα. Η παραγωγή των ΗΠΑ είχε κορυφωθεί στα 9,6 εκατ. βαρέλια/ημέρα τον Ιούνιο, ωστόσο σε ετήσια βάση παραμένει αμετάβλητη, ενώ ο αριθμός των εξεδρών άντλησης έχει μειωθεί κατά 60%.
Σε συνδυασμό με την επιπλέον παραγωγή από τη Βόρεια Θάλασσα, η ακολουθούμενη πολιτική διατήρησης υψηλών επιπέδων παραγωγής από τον ΟΠΕΚ με στόχο τη μείωση της παραγωγής από τις εταιρείες υψηλού κόστους παρουσιάζει ελάχιστες ενδείξεις επιτυχίας. 

Η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ επιδεικνύει αντοχή παρά τη συνεχιζόμενη μείωση του αριθμού των εξεδρών άντλησης
 

Στην πρόσφατη περίοδο ανακοίνωσης κερδών, οι εταιρείες πετρελαίου και αερίου κατέγραψαν σχετικά καλές αποδόσεις χάρη στις διαφοροποιημένες πηγές κερδοφορίας από δευτερογενείς δραστηριότητες όπως τα διυλιστήρια και η χημική επεξεργασία. Ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν τις προστάτεψε από την περαιτέρω περικοπή κόστους, με συνέπεια ο κλάδος να εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από περιορισμό των θέσεων εργασίας και των επενδυτικών προγραμμάτων.
Οι συγκεκριμένες αποφάσεις κάποια στιγμή θα ευνοήσουν την ανάκαμψη του κλάδου και των τιμών. Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, όμως, η παραγωγή του ΟΠΕΚ, με τη συνεισφορά του Ιράν, αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, καθυστερώντας περαιτέρω τη διαδικασία εξισορρόπησης.
Τα διυλιστήρια των ΗΠΑ εξέρχονται από την περίοδο συντήρησης νωρίτερα από το αναμενόμενο, γεγονός που λογικά θα αυξήσει την αύξηση για το αργό πετρέλαιο. Ωστόσο, δεδομένου ότι ο χειμώνας στο βόρειο ημισφαίριο αποτελεί περίοδο χαμηλής ζήτησης για βενζίνη, το αποτέλεσμα μπορεί τελικά να είναι η περαιτέρω αύξηση των αποθεμάτων σε καύσιμα. Μέχρι να καταγραφεί μείωση της παροχής από τα πηγάδια άντλησης, η προοπτική ανόδου στο Brent και το WTI παραμένει περιορισμένη.
Μεταξύ των γεγονότων με δυναμική να ανακινήσουν την αγορά αυτή την εβδομάδα, εκτός από τη συνήθη έκθεση αποθεμάτων στις ΗΠΑ την Τετάρτη, συμπεριλαμβάνονται και οι μηνιαίες εκθέσεις από τον ΟΠΕΚ στις 11 Νοεμβρίου και από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (ΙΕΑ) στις 12 Νοεμβρίου. Οι επενδυτές θα είναι σε επιφυλακή ώστε να εντοπίσουν οποιοδήποτε σημάδι μεταβολής στις προσδοκίες αναφορικά με τα επίπεδα αύξησης της ζήτησης και της παραγωγής στις αρχές του 2016.

Η συνέχεια του άρθρου και οι εξελίξεις στις διεθνείς αγορές, στο TradingFloor.com.

 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
Δεν έχει αξιολογηθεί

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Επίσημο Blog της Saxo Bank Greece
"Οι ειδικοί στις διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις"
www.saxobank.gr
Βασ. Σοφίας 4, 10674 Αθήνα
Τηλ: +30 211 181 2 181
Email:Greekdesk@saxobank.com
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις