SAXO BANK GREECE
Βασ. Σοφίας 4, 106 74 Αθήνα / Τηλ: +30 211 181 2 181 / www.saxobank.gr
Λίγα λόγια για εμένα
Η Saxo Bank είναι μια διεθνής τράπεζα επενδύσεων, η οποία ειδικεύεται σε διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις, προσφέροντας σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές μια ολοκληρωμένη σειρά εργαλείων και υπηρεσιών προκειμένου να πραγματοποιούν τις επενδυτικές στρατηγικές τους. Η Saxo Bank παρέχει πρόσβαση σε περισσότερα από 30.000 επενδυτικά προϊόντα, μέσα από έναν μόνο λογαριασμό. Forex, CFDs, Μετοχές, Futures, Options και άλλα προϊόντα είναι διαθέσιμα μέσα από την πολυβραβευμένη πλατφόρμα SaxoTrader όσο και τη νέα πλατφόρμα, τη SaxoTraderGO, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω υπολογιστή, tablet και smartphone.
(διαβάστε περισσότερα)


Οι Αγορές Σήμερα: Ανώμαλη εκκίνηση σε μια έντονη εβδομάδα
145 αναγνώστες
Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016
12:08

Από ό,τι φαίνεται, η έντονη εβδομάδα που έπεται ξεκινάει με προβλήματα, με τις κινεζικές μετοχές στο κόκκινο (αν και μακριά από τα χαμηλά της ημέρας), το γουάν να προσαρμόζεται χαμηλότερα από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας και τους επίμονους φόβους του Brexit να βαρύνουν στη στερλίνα.
Χθες τη νύχτα, οι μετοχές κινήθηκαν ανοδικά στην αρχή της συνεδρίασης στο Τόκιο, λόγω της αισιοδοξίας ότι οι ηγέτες των G-20 θα κάνουν βήματα για την αναζωογόνηση των αγορών και την ενίσχυση της ανάπτυξης. Ωστόσο η αισιοδοξία αυτή ήταν βραχύβια, με το θετικό συναίσθημα να εξαντλείται αργότερα και τις μετοχές να μεταπηδούν σε αρνητικά πρόσημα.
Ταυτόχρονα, η συνάντηση στη Σαγκάη απέτυχε να τονώσει το ηθικό στην πόλη φιλοξενίας των G-20, και οι μετοχές τη Δευτέρα κατέγραψαν κατακόρυφη πτώση σε χαμηλό 15 μηνών. Η πτώση των κινεζικών μετοχών έπληξε το επενδυτικό συναίσθημα στην Αυστραλία, με τον δείκτη αναφοράς S&P/ASX200 στην απογευματινή συνεδρίαση να χάνει τα κέρδη που είχε σημειώσει νωρίτερα.
Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις, η ατζέντα αυτής της εβδομάδας είναι πλούσια, ξεκινώντας ήδη από σήμερα με μια σειρά δημοσιεύσεων για τους δείκτες τιμών καταναλωτή (CPI) και το ΑΕΠ. Αύριο και την Τετάρτη αναμένεται ότι ειδικά οι αγορές των ΗΠΑ θα στρέψουν εμμονικά την προσοχή τους στα αρχικά στοιχεία της «Σούπερ Τρίτης», με την έμφαση να μεταφέρεται στη συνέχεια στα κρίσιμα στοιχεία για την απασχόληση εκτός αγροτικού τομέα σε όρους μισθοδοσίας που πρόκειται να δημοσιευτούν την Παρασκευή.
Σύμφωνα με την πρωινή έκδοση των Financial Times «ο ρυθμός των προσλήψεων αναμένεται αυξημένος τον Φεβρουάριο, με τους οικονομολόγους να προβλέπουν ότι δημιουργήθηκαν 190.000 θέσεις εργασίας, έναντι των 158.000 θέσεων εργασίας του Ιανουαρίου». Η έκθεση αναμένεται επίσης να καταδείξει σταθερό ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ για τον Φεβρουάριο, στο 4,9%.

 

Συνάλλαγμα

  • Το AUD μειώθηκε έναντι του USD, το οποίο σημείωσε κέρδη με αφορμή τα στοιχεία από τις ΗΠΑ
  • Στις 06:26 GMT, το αυστραλιανό δολάριο διαμορφωνόταν στα 0,7187 USD
  • Το ζεύγος του γιεν παρουσιάζει έντονη κινητικότητα στην ασιατική συνεδρίαση
  • Οι προσδοκίες για επιθετική στάση της Fed ασκεί πιέσεις στο EUR
  • Το GBPUSD αντιμετωπίζει δυσκολίες εξαιτίας των φόβων για Brexit, και στον ορίζοντα διαφαίνονται νέα χαμηλά

Η συνέχεια του άρθρου και εξελίξεις από τις διεθνείς αγορές, στο TradingFloor.com.

Shanghai

Σαγκάη – η πόλη όπου συναντήθηκαν οι Υπουργοί Οικονομικών και οι υπεύθυνοι κεντρικών τραπεζών των χωρών G-20 για να συζητήσουν τα πολλαπλά κακώς κείμενα της παγκόσμιας οικονομίας.
 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
1 ψήφος

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Επίσημο Blog της Saxo Bank Greece
"Οι ειδικοί στις διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις"
www.saxobank.gr
Βασ. Σοφίας 4, 10674 Αθήνα
Τηλ: +30 211 181 2 181
Email:Greekdesk@saxobank.com
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις